مدنی ، مالی ، عقود ، تجاری

انواع شخص محجور و تعریف محجورین

انواع شخص محجور و تعریف محجورین

محجورین به سه دسته تقسیم می شوند که عبارتند از :
۱. صغیر :
به کسی گفته می شود که نابالغ باشد . صغیر در لغت به معنی کوچک و خرد و در اصطلاح فقهــی و حقوقی به کسی اطلاق می شود که به سن بلوغ نرسیده و کبیر نشده است.
۲. سفیه یا غیر رشید :
کسی که توانایی اداره اموالش را به نحو عقلایی داشته باشد رشید نامیده می شود. غیررشید با سفیه مترادف است و در برابر رشید قرارداده می شود. بنابراین غیررشید کسی می باشد که اموال خـود را در
راه های غیر عقلایی صرف کند و کسی که اموال خود را به طور متعارف و به شیوه عقلایی مصرف نمی کند و در معاملات خود به سود و زیان توجه ندارد و به تعبیر دیگر کسی که تصرف او در حقوق مالی خود عقلایی نباشد و عقل اقتصادی و یا عقل معاش نداشته باشد، سفیه نامیده می شود.
۳ . مجنون :
کسی که قوه عقل و درک ندارد و به اختلال کامل قوای دماغی مبتلا می باشد. جنون عبارت است از، اختلال دایمی یا موقتی در اعصاب و روان یک شخص که باعث می شود آن شخص معنی رفتارهای خود را نفهمد و آنچه انجام می دهد به فرمان و اراده او نباشد و وجدانش از آن آگاهی نداشته باشد

در صورت نیاز به راهنمایی و اطلاعات بیشتر یا تقاضای أخذ وکیل به سایت موسسه حقوقی وکلای عدالت (vokalayeedalat.com) مراجعه یا با شماره 09133171193 هماهنگی فرمائید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن