مدنی ، مالی ، عقود ، تجاری

اجرت

اجرت

اگر استفاده از منافع چیزی به دیگری واگذار شود قیمتی که استفاده کننده باید به صاحب مال بدهد اجرت نام دارد.

اجرت دو نوع است:

1- اجرت المسمی :
اجرتی که درعقد اجاره ، مالاجاره به میزان معین بین طرفین توافق شده باشد.

2-اجرت المثل:
اگر کسی از مال دیگری منتفع شود و عین مال باقی باشد و برای مدتی که منتفع شده بین طرفین مال الاجاره‌ای معین نشده باشد، استفاده کنند ه باید برای مدت استفاده از مال، اجرتی از منافع مال به صاحب مال بدهد که این اجرت “اجرت المثل” نامیده می‌شود.

آنچه که بابت اجرت منافع استیفاء شده به صاحب مال (برای مثال ملک) داده می شود، اجرت المثل است خواه استیفا مزبور با اذن مالک باشد خواه بدون اذن او، در صورت اخیر اجرت المثل جنبه خسارت را هم دارد .

چند نکته :
۱ – اعم از اینکه استیفاء منافع از مال با اجازه یا بدون اجازه مالک باشد، استفاده کننده باید اجرت المثل ایام استیفا را به مالک بپردازد.

۲ – آن که استحقاق دریافت اجرت المثل را دارد می تواند قانونا مطالبه کند.

۳ – آن که از مال دیگری منتفع شده قانونا تکلیف دارد که اجرت المثل بپردازد حتی اگر در دورانی که مال در اختیار وی بوده انتفاعی هم نبرده باشد .

۴ – اجرت المثل بر اساس اجرت منافع مال مشابه آن ، مشخص و معین می شود و محاسبه و تعیین آن برای سالیان گذشته درکلیه امورمربوط به کشاورزی و زراعت و باغداری و آب و تاسیسات کشاورزی و امثال آن به جهت اینکه امری تخصصی است برعهده کارشناسان رسمی دادگستری در رشته کشاورزی است.
در صورت نیاز به راهنمایی و اطلاعات بیشتر یا تقاضای أخذ وکیل به سایت موسسه حقوقی وکلای عدالت (vokalayeedalat.com) مراجعه یا با شماره 09133171193 هماهنگی فرمائید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن